2022

Toverland Winter Feelings

Toverland Winter Feelings
Year
2022
Services
3D Laserscan, Design, Build
Company
Toverland

Vlak voor het einde van het jaar hebben we samen met Toverland een magisch project afgerond in het tropische Port Laguna. Samen met Toverland en Ice World hebben we dit zonnige gebied compleet getransformeerd naar winterse sferen, deze plek haalt de Winter Feelings in je naar boven!

Toverland heeft ons uitgedaagd om een complete onderbouw voor een ijs-, curling- en tubingbaan te verzinnen en te bouwen in een gebied dat omgeven is door waterpartijen, tropische beplanting en grillige rots-ondergronden. Voor ons dé perfecte plek om de diverse expertises van het team in te zetten.

De eerste fase bestaat uit een uitgebreide inventarisatie van de wensen van de klant om daarna het gehele Port Laguna gebied 3D in kaart te brengen. Waar gaan we aan de slag, op welke plek zitten aandachtspunten en zijn alle wensen van de klant en daarnaast de mogelijkheden van alle leveranciers überhaupt te realiseren?

"Door het terrein 3D in te meten met onze eigen laserscanner kunnen wij heel gericht tekenen en op locatie passend bouwen"
Winter Feelings 2023

Deze vragen kunnen wij beantwoorden middels het maken van een 3D laserscan op locatie. Door het terrein 3D in te meten met onze eigenlaserscanner kunnen wij heel gericht tekenen en op locatie passend bouwen. Op deze manier zijn wij in staat de klant tijdens het hele ontwerpproces bij te staan en met de beste oplossingen te komen. Door een laserscan in de werkvoorbereiding te integreren ben je als klant beter geïnformeerd en kunnen we verrassingen bij het bouwen tot een absoluut minimum beperken. Daarnaast kan hierdoor meer snelheid in bouw worden gegarandeerd.

De volgende fase is het realiseren van de ontwerpen. In de werkvoorbereiding is de 3D scan omgezet naar een goed werkbaar 3D model waarin alle AXIS constructie tekeningen maar ook alle objecten van de andere leveranciers en technische aspecten zijn opgenomen in een totaaltekening. Doordat het werkelijke terreinverloop 1 op 1 overeenkomt met die in het 3d model werkt dit niet alleen heel prettig voor onze eigen werkvoorbereiders en crew op locatie maar ook voor alle andere leveranciers en de klant die zelf ook produceren en bouwen aan het schitterende totaalplaatje.

"Het eindresultaat zijn drie winterse activiteiten die op voorhand niet de indruk wekken dat het tijdelijke constructies zijn"

De laatste fase die AXIS voorziet is de transformatie vaneen tropisch gebied naar een look & feel in winterse sferen. Al onze constructies zijn voorzien van balken frames met houten schaaldelen welke het geheel compleet transformeren van koude staalconstructies naar knusse, warme winterse objecten. Door het integreren van onder ander een 10m hoge kerstboom dwars door de ijsbaan, een gezellige almhut en heel vele sfeerverlichting wordt het gebied één geheel. Het eindresultaat zijn drie winterse activiteiten die op voorhand niet de indruk wekken dat het tijdelijke constructies zijn.

Voor meer informatie omtrent het 3D inmeten van terreinen kun je contact opnemen met je accountmanager of info@axis-structures.com | 088 696 8600

let’s create something together, say hi